Златни дрешки за великденски яйца


Великденските празници наближават, скоро ще се надпреварваме кой по-красиво яце да изпише и боядиса. Изненадайте най-близките си хора с един уникален подарък, изработен от от вас с много сръчност и умение.
Яйцата се пробиват от двата края и със сламка се издухва вътрешността им. Боядисват се с каквото имате под ръка – боя за яйца или спрей от близката железария.

Според това кой каква дантела умее да плете, си намирате моделчета в списанията – кръгли, с диаметър 5-7 см. Необходими са ви 2 броя – от двете страни на яйцето.

Могат да бъдат 2 еднакви или различни. Има само едно простичко правило – и двата елемента да имат еднакъв брой върхове, така, че после да могат да се захванат един за друг равномерно. Оставете по-дълъг конеца на единия, така че да го използвате при захващането.  За изплитането им могат да се използват тънки конци или ламе. Поставете единия елемент в горния край на яйцето, другия в долния. С лявата ръка ги придържайте да не се изхлузят, а в дясната хванете игла за шиене, в която е вдянат дългия конец.

Последователно иглата се прекарва през връх от горния елемент, после през връх на долния, докато всички бъдат захванати и конецът завърши във върха от който е тръгнал. Връзваме на възел и отрязваме.

Прилагам и схеми за моделчета на една кука, които можете да използвате.

Действия

Информация